Vässa din guideteknik

Hur kommer det gå till?

Kursen leds av Alexander Baker som har ett flertalet guide-certifieringar och har lett flera guidekurser, bland Förberedelsekurs Certifierad Naturguide via Österlens Folkhögskola. Alexander är även styrelseledamot  i föreningen FUN (klicka här för att läsa mer) som är huvudman för naturguidescertifieringen. Läs mer om Alexander via denna länk.

Vi kommer att spendera en del tid i teoribänken och varva det med att vara ute och göra praktiska övningar i naturen. Vi kommer dels använda naturmiljöer men även kulturhistoriska platser för att få en så stor bredd som möjligt som inspirerar oss som guider.


Vad behöver du ta med dig?

Du kommer behöva kläder efter väder. Vi rekommenderar vandringskängor eller stadigare stövlar, regnjacka och extralager som du kan ta på dig medan vi arbetar ute. En mindre dagsryggsäck eller liten vandringsryggsäck för att packa detta i är bra att ha med sig.

Tänk på att vi kommer spendera en del tid utomhus både i rörelse men även en del tid när vi är kvar på samma plats.. Vi rekommenderar därför lager-på-lager metoden.


Hur lång tid är kursen?

Kursen börjar tisdag eftermiddag kl 16.00 och avslutas torsdag kl 15.00


Vad är kostnaden för kursen?

Kursen kostar 7500 kr per person.


Var hålls kursen?

Kursen hålls på fäbodtorpet Brofallet som ligger i väglöst land. Här finns betesmarker, slåtterängar, granskog, bäckraviner och flera andra biotoper. Det finns även flera kulturhistoriska lämningar.

Kursen kan även hållas på annan ort t.ex på förfrågan av föreningenar eller andra organisationer. Skicka en förfrågan till hello@outdoorpeopleofbergslagen.com för att få prisuppgifter.


Ingår mat i kurspriset?

Enklare mat och fika som vi hjälps åt med att laga ingår:

Tisdag: fika och middag

Onsdag: frukost, fika, lunch, fika, middag. kvällssnacks

Torsdag: frukost, fika, lunch, fika


Ingår boende i kurspriser?

Boende ingår i tipitält, enklare koja eller hängmatta. Det är inte tillåtet att sätta upp eget tält på området. Om högre standard önskas för boende rekommenderar vi Bredsjö Skogsbrynet B&B som är ca 15 minuter bort med bil exklusive den 20 minuters promenad till parkeringen. Bokning av det sker på egen hand.


För vem är den här kursen?

Kursen riktar sig till dig som som vill få verkyg och praktisk erfarenhet av att guida. Du kan ha som ambition att börja guida på egen firma, för ett företag eller snäppa upp ditt guidande inom ideell verksamhet.


Varför ska du boka den här kursen?

För att du vill fortbilda dig som guide eller få en raketstart inför din framtid som guide. Verktygen som du får under denna kurs hjälper dig även ifall du vill certifiera dig som naturguide. Läs mer om det här www.certifieradnaturguide.se


Vad säger tidigare deltagare?

Feedback från Tivedens Naturguider, januari 2022

“En fin och rolig helg som var lärande i olika sätt att presentera ett innehåll/fakta genom interpretation!”

“Otroligt givande, lärt mej mer om interagerande med grupp, samt att ta till olika verktyg i guidandet.”

“Lärorik och väldig inspirerande!”

“En viktig helg som jag gärna ser delar av som fortbildning varje år.”


Boka eller få mer information i väntan på en uppdaterad hemsida genom att skicka ett mail till hello@outdoorpeopleofbergslagen.com