Guidning: Sjung med skogen

Snabb överblick

Tillgänglighet: Året om, se bokningskalender

Guidningen är 3 timmar

Svårighetsgrad: Lugn och enkel

Längd: 2km

Gruppstorlek: 2-8 personer

Språk: svenska och engelska. 

Mötesplats: Vi möts vid Södra Hyttan

Följ med och utforska din och skogens ljud, stämningar och upplevelse av tystnad

Vad är det här?

Det här är en guidad vandring med Helena Sandell där vi går mestadels i tystnad och bara tar in skogens alla former, färger, ljud och stämningar. Vi letar oss fram till ett ställe med extra bra efterklang, och där leder guiden en sångstund. Vi testar hur vi kan använda våra röster för att uttrycka det som händer i mötet med skogen. Det kan bli till viskningar såväl som starka lockrop. Om önskemål finns från gruppen lär guiden även ut en sång.


Vad är planen?

När vi parkerat eventuella bilar vid mötesplatsen går vi en bit in i skogen, under det att guiden berättar om platsen vi kommit till. Efter en stund sätter vi oss i en cirkel och tar en runda där var och en som vill kan säga några ord om sig själv eller vad som just nu rör sig inombords. Guiden håller en introduktion och sedan går vi vidare under tystnad i ca en halvtimma. Vi stannar för en sångstund, och därefter går vi tillbaka en lite annorlunda väg. Vi avslutar som vi började, med att alla får chans att dela något. Därefter fikar vi och tar oss tid för frågor och reflektioner.


Vad behöver du ta med dig?

GPS eller karta så att du hittar till mötesplatsen. Du kommer ha fått en vägbeskrivning och kartplupp via Google Maps innan.

Eftersom vi kommer gå i stiglös terräng rekomenderar vi bekväma, vattentäta skor/kängor eller skor som inte gör något om de blir blöta. 

Kläder efter väder är alltid förutsättningen för att ha det bra när man är ute.

En ryggsäck med fika, kopp, något att sitta på och eventuellt regnjacka eller extra tröja.


Hur lång sträcka kommer vi att gå?

Ungefär två kilometer. Vi kommer gå i stiglöst land. Vi kommer hålla ett lågt tempo, så det är inte så fysiskt krävande.


Hur lång tid är guidningen?

Det här är en enklare vandring som tar upp till tre timmar. Själva vandringen med samling före och efter tar drygt två timmar, men fikastunden efteråt är helt upp till deltagarna och stunden hur lång den blir. Det kan vara så att vi hamnar i samtal som inte vill ta slut, och då finns ingen stress att avsluta.


Vad kommer guiden prata om?

Att lyssna inåt och utåt. Att vara i ordlös gemenskap. Att följa med i det som händer. Att alla tankar och känslor är ok att ha och att uttrycka; det kan mycket väl vara så att vi inte blir enbart glada och harmoniska av att gå i skogen, och det kan vara rätt skönt att tillåta.


Var hålls guidningen?

Det finns regelbundna starttider i trakten kring Södra Hyttan, se bokningskalendern.

Den här guidningen kan även hållas på plats efter önskemål.


För vem är den här guidningen?

Den här guidningen är lämplig för alla som vill ta det lugnt i skogen en stund. Någon sångvana behövs absolut inte, fokus i sjungandet är inte några toner utan bara att använda rösten, ljuda. Och det går lika bra att vara tyst och lyssna under sångstunden, se det som en konsert för bara dig. Men guidningen är lika mycket för dig som sjunger mycket och gärna och vill testa din rösts ytterligheter i ett fritt skapande tillsammans med alla skogens invånare.


Varför ska du boka den här guidningen?

För att du tycker att det låter skönt att inte behöva småprata eller ta in massa information. Eller för att du tycker att det låter skitjobbigt att behöva sitta i en cirkel och lyssna på massa människor som bara pratar om känslor… men kanske lite av det bra också.